Yeni Başlık: ‘Fast Food Tüketimi Kanser Riskini Artırabilir’

Fast Food ve İşlenmiş Gıda Tüketimi ile Kanser Arasındaki İlişki

Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Karabulut, günümüzde fast food tarzı gıdaların ve işlenmiş gıdaların popülerliğinin arttığına dikkat çekiyor. Karabulut, bu tür ürünlerin hayatımıza girmesinin beslenme alışkanlıklarımızda önemli değişikliklere yol açtığını belirtiyor.

İşlenmiş Gıdalar ve Kanser Riski

Op. Dr. Ayhan Çevik ise kanser riski açısından bazı işlenmiş gıdaların daha tehlikeli olduğunu vurguluyor. Yüksek şeker ve trans yağ içeren işlenmiş gıdaların kanser riskiyle ilişkilendirildiğini belirten Çevik, özellikle fast food tarzı gıdalar, işlenmiş tatlılar ve gazlı içeceklerin vücutta enflamasyona yol açarak kanser gelişimine zemin hazırlayabileceğine dikkat çekiyor.

Ayrıca, ağır işlenmiş gıda ürünleri, yüksek ısıda pişirilen gıdalar ve trans yağlar içeren ürünlerin genellikle sağlık açısından olumsuz etkilere sahip olduğunu belirten Çevik, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kanser riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını vurguluyor.